Kørekort efter spirituskørsel.kørekort efter spirituskørsel

 

Hvis du skal generhverve kørekort efter spirituskørsel, skal du gennemføre et kursus i alkohol, narko og trafik (ANT-kursus).

Kurset er lovbestemt, og du skal have det gennemført, før du kan få lov til at komme videre med at generhverve kørekortet.

Forløbet på det såkaldte ANT-kursus er lovmæssigt fastlagt og består af et fire gange af 3 timers undervisning, og forløbet skal strække sig over minimum fire uger.

Du har mødepligt til alle lektionerne, og forsømmer du en del af undervisningen, kan du blive nødt til at begynde forfra på et nyt ANT – kursus – for egen regning.

Reglerne for deltagelse i kurset fremgår af Undervisningsplanen for kursus i alkohol, narko og trafik.

Hvis du ikke følger reglerne for deltagelse i kurset, kan du blive bortvist. Der bliver holdt meget fast på, at reglerne overholdes nøje.

 

Når dit ANT – kursus er fuldført, modtager du et kursusbevis som bevis. Dette ANT- bevis skal du bruge for at komme videre med at generhverve kørekort efter spirituskørsel. Pas på ikke at udskyde tiden for meget, for beviset må højst være et år gammelt når du afleverer det til borgerservice sammen med din ansøgning om din kontrollerende køreprøve.

 

Hvis din spiritus-forseelse har givet dig kørselsforbud har du lov til at begynde på dit ANT-kursus straks.

Hvis din spiritus-forseelse har givet dig en ubetinget frakendelse af dit kørekort, er du nødt til at vente med at starte på dit ANT -kursus indtil 3 måneder før din frakendelsestid udløber. Du har dog lov til at bestille tid til kurset, bare du ikke starter før datoen. Det kan godt anbefales at være frisk til at få bestilt tid, for der er ofte en del ventetid. Det kan være praktisk at være forudseende med hensyn til ANT – kurset.

 

Det er ikke muligt at gå til prøve før den fastsatte tid, men du har altid lov til at smugtræne med teorien, således du er klædt på til sagen, når din tidsramme åbner sig.

Du er velkommen til at træne teorien her på siden.