Særlig køreundervisning

Særlig køreundervisning

Kørselsforbud og særlig køreundervisning hører sammen, for at du kan komme ud og køre igen.

Et kørselsforbud betyder, at dit kørekort i en periode er hos politiet, og at du skal en tur på køreskole igen, så du får strammet op om teori og kørsel.

Fordi du er “kommet til” at gøre noget i trafikken, som ikke er så godt, skal du nu i gang med særlig køreundervisning, så du kan få lært mere teoretisk og praktisk, således at du bliver parat til igen at deltage som bilist i trafikken. Du skal have fundet dig en køreskole, og være frisk på at gå løs på opgaven med at få særlig køreundervisning.

For at få førerretten tilbage skal du gennemføre mindst 8 teorilektioner og mindst 8 kørelektioner, og undervisningstiden skal strække sig over mindst 8 dage. Du skal bestå en teoretisk og en praktisk køreprøve som den, du var til første gang.

Hvis dit kørselsforbud er opstået på grund af spirituskørsel, narkokørsel, medicin eller træthed kan det forekomme, at du i stedet for særlig køreundervisning skal gennemføre et ANT-kursus, og der er stor sandsynlighed for, at du skal gennemføre begge dele for at få ophævet dit kørselsforbud.

Du vil få et brev med den endelige afgørelse fra politiet, og først når du har modtaget afgørelsen, kan du gå i gang med undervisningen for at få ophævet dit kørselsforbud.

Alle køreskoler kan give dig særlig køreundervisning, og du kan se alle reglerne her på politiets side.

 

Du må naturligvis hellere end gerne friske din teori op ved at tage nogle lektioner her på siden, og du er meget velkommen til at være med her på TeoribogOnline – helt gratis. Du kan også gå skridtet videre og tage nogle teoriprøver. Vi anbefaler Prøvesiden: Vialex

Vi ønsker dig held og lykke med din succes med særlig køreundervisning.