Nervøs for teoriprøven.

Nervøs for teoriprøven

Nervøs for teoriprøven er du måske nu, men du kan gøre noget ved det.

Usikkerhed kan let føre til, at du er nervøs for teoriprøven, så fidusen er bla. at gøre dig sikker – på den ægte måde. Vennerne kan sagtens sige til dig, at du ikke skal være nervøs for teoriprøven, men grunden til at det ikke virker med trøst, er at det ikke er andet en søde ord. Fidusen er, at du i dit hoved skal vide, at du kan være stolt af hvad du kan.

Giv dig tid til at lytte alle lektionerne igennem – gerne flere gange. Jo bedre du forstår teorien, desto mere ro får du i maven. Imens du sidder og lytter lektionerne igennem kan du med fordel ”lege at du kører bil”.

Forestil dig, at du sidder i bilen, og skal forholde dig til trafikken. Fordi du koncentrerer dig om emnerne, bliver du rigtig skrap til teorien, og får mindre og mindre grund til at være nervøs for teoriprøven.

Når du føler, at du har gået en lektion grundigt igennem, kan du med stor fordel tage et par evaluerende prøver, som viser dig hvor godt teorien sidder fast i dit hoved. Skulle der være et par småting, som ikke er på plads, vil teoriprøven vise dig nøjagtigt hvad du lige skal have trænet op på.

Det at du kan sidde hjemme og træne op til teoriprøven, vil gøre dig så sikker på dig selv, at du ved at du ikke har noget at være nervøs for.

Når den dag kommer, hvor din kørelærer sender dig til den rigtige teoriprøve, er du så rutineret, at du går til stålet med en ægte selvsikkerhed, hvilket vil dæmpe din nervøsitet og gøre dig glad og spændt i stedet.

Prøv det – det virker. Pøj pøj med det.

Når vi nu er ved det, skal du lige vide, at det at du bliver så skrap til teorien i den grad også vil gavne dig til køreprøven. Fordi din nye selvsikkerhed er begrundet i, at du har fået så stor viden om trafikken, har du en god chance for at undgå at være nervøs til køreprøven. Man kan sige, at du slår to fluer med ét smæk.